Interní liga – základní část

Základní část interní ligy je u konce! 8 nejlepších, kteří do ní postoupili z kvalifikace bojovali o vítězství v základní části a o výhodnou pozici pro nasazení do play. Do teď byl vítěz základní části vždy stejný: Simon Kaňa,ale letos nastala první změna, Simon skončil na druhém místě. První místo obsadil Jan Kocáb , hrající za ČR. Na třetím místě skončil Matouš Loučka se Slovenskem, čtvrtý Jan Doležal s Francií, až pátý Matěj Krmíček s výběrem Anglie, šestý Erik Stohanzl s reprezentací Španělska, předposlední Itálie Romana Martinky a poslední Německo Míši Šálka.

Nejlepší obranou se pyšní Matouš Loučka, který udržel nejvíce čistých kont ze všech hráčů a navíc dostal i nejméně branek. Za to nejlepší útok má jednoznačně Brazílie pod vedením Simona Kani. Průměr téměř 6 vstřelených gólů na zápas je parádní počin. Útočnou dominanci Simona potvrdil i nejlepší střelec Roberto Carlos, který má náskok na druhé místo 18 gólů.

Čtvrtfinálové dvojice

Kocáb (ČR) – Šálek (Německo) V tomto zápase je favorit jasný, ale Míša Šálek v základní části potvrdil, že dokáže potrápit i ty nejlepší hráče od nás, otázkou je, zda-li se mu to podaří ve 4 zápasech.

Kaňa (Brazílie) – Martinka (Itálie)     První překážkou Simona v cestě za 5.titulem v řadě je Roman Martinka. Roman se za poslední dobu velice zlepšil, a tak by mohl Simona hodně potrápit. Oba hráči jsou spíše ofenzivnější typy, a tak zde nemůžeme čekat žádné takticky vypjaté boje.

Doležal (Francie) – Krmíček (Anglie)      Repríza loňské bitvy o 3.místo, která dopadla vítězně pro Honzu Doležala, jenž vyhrál 4:3 na zápasy. Podobně vyrovnanou bitvu můžeme čekat i nyní, Honza několikrát Matěje dokázal porazit a hlavně je velice nevyzpytatelný hráč. Úřadující mistr ČR ve starších žácích, Matěj Krmíček,  je mírnějším favoritem, ale tady se dá klidně použít staré známé pořekadlo, že derby nemá favorita. Tento zápas nejspíš bude nejvíce vyhecovaný ze všech čtvrtfinále.Oba hráči jsou vyznavači spíše opatrnější hry. Takže gólů se nedá očekávat moc, ale snad se mýlíme.

Loučka (SR) – Stohanzl (Španělsko)    V loňském ročníku Matouš překazil Erikův sen se poprat o medaile,když vyhrál po dramatickém průběhu 4:3 na zápasy. O rok později se utkává tato dvojice znovu ve stejné fázi play off. Matouš, hrající v životní formě, je větším favoritem, ale Erik již několikrát dokázal, že mu nedělá problém porazit jakéhokoliv hráče. Zajímavé bude taky porovnání Matoušovy luxusní obrany proti Erikové výborné střelbě, kdy dokáže dát gól téměř z každé pozice.

 

No, máme se na co těšit!