1.liga 2.+3. kolo

2.kolo 1.ligy

Ke druhému kolu 1.ligy jsme zajížděli do nedalekých Boskovic. Značné komplikace nastaly již v týdnu před ligou. Z dlouhodobých zdravotních důvodů jsme nemohli počítat s Jaromírem Skokanem. Kvůli osobním důvodům se omluvili Matěj Krmíček a Jaromír Šlancar.Chřipková epidemie se nevyhnula Vojtovi Braunerovi, a tak jsme museli požádat o pomoc, kapitána našeho druholigového béčka Andreje Fialu. Poprvé jsme tak nastoupili k celému dni 1.ligy pouze v 5 hráčích. Takže Kaňa,Loučka,Šustáček, Tirpák a Fiala šli do boje. Vzhledem i k síle soupeřů, kteří nás čekali (Doudeen Team a BHK Orel Boskovice) jsme neočekávali žádné překvapení .

V 1.utkání si ve šlágru kola poradili Modřice s Bohunicemi po těsném boji 9:7.

Ve druhém zápase dne nás čekal domácí tým, který si po nepovedeném 1.kole chtěl spravit chuť a nemohl si dovolit zaváhat. Silný ambiciózní tým nedovolil žádné překvapení. 14:8 jsme Boskovicím podlehli po bojovném výkonu. Kapitán Kaňa zahrál konečně to co od něj tým čeká (bilance 2-3-0). Mile svým výkonem překvapila i naše druholigová posila, Andrej Fiala. Ostatním našim hráčům se dařilo míň,ale i tak se není za co stydět.

Ve 3 zápase dne nás čekali loňští vicemistři ,Doudeen Team, našim cílem bylo být Doudeenům větší konkurencí než v loňské sezóně, kdy jsme jim ,ještě k tomu doma ,ostudně podlehli 2:16. 16 vítězství měl Doudeen i proti nám nyní , ale na našem kontě místo 2 bylo číšlo 7. Skvělý výkon podal kapitán Kaňa (4-0-1) za celý den tak měl jen 1 porážku a patřil k nejlepším hráčům kola. Nezklamali ani Andrej Fiala, Matouš Loučka a Riky Tirpák, zklamáním byl výkon Ladi Šustáčka, kterému se toto kolo vůbec nepodařilo.

V posledním zápase dne porazili Modřice 10:6 Boskovice.

I po 2.kole 1.ligy jsme byli stále poslední, ale pouze o skóre pod Mostem, který taky neměl ani bod po 2.kole. Šanci změnit to jsme měli v dalším kole kdy jsme zavítali do Prahy.

3.kolo

Do Prahy jsme jeli ve značně silnější sestavě než do Boskovic. Poprvé se představil i Matěj Krmíček. Po nemoci se vrátil i Vojta Brauner.  Kromě domácích nás čekali úřadující mistři z Dobré Vody u Českých Budějovic.

Ve šlágru kola,souboji o 1.místo, remizovali Modřice s D.Vodou 7:7.

Ve druhém zápase jsme ,možná i ostudně, podlehli D. Vodě 5:17 , ale nechtěli jsme se nechat rozhodit před veledůležitým utkáním proti Praze, které nás čekalo na konci dne.

Ve třetím zápase jsme  z role rozhodčích přihlíželi k zápasu, kde domácí tým trápil Modřice víc než důstojně. Před poslední směnou ještě Praha vedla, ale Modřice ukázali týmového ducha a zápas dokázali otočit ve svůj prospěch, vyhráli 11:8.

Sice se nám naše 1. utkání dne nepodařilo, ale Praha na tom byla po psychické stránce ještě hůř po ztraceném předchozím zápase v poslední směně. Bez respektu jsme tak vstoupili do utkání. Po první směně jsme vedli po výhrách Kani,Šustáčka a Krmíčka 3:2. Ve druhé směně zvítězil opět Šustáček a tentokrát se k němu přidal Tirpák, který porazil MISTRA ČR  v kategorii juniorů Syrůčka, Kaňa remizoval v souboji lídrů svých týmů s Vančurou. Krmíček s Braunerem prohráli, ale to neměnilo nic na tom,že i po 2.směně jsme těsně vedli 5:4.  Po třetí směně Praha srovnala krok , stav byl 7:7. Po čtvrté směně Praha vedla 10:8 a vypadalo to s našimi šancemi na první body v 1.lize mizerně. ALE!  Do poslední směny jsme šli s jasným cílem ,každý hráč dostal taktické pokyny, které musel plnit. Skvěle i pracoval Vojta Brauner, který zrovna nehrál,ale hlásil všem našim hráčům aktuální výsledky, abychom věděli, jak máme hrát. Kaňa se ujal rychlého vedení a snížil tak na celkových 9:10 z našeho pohledu, vedení se ujal i překvapivě Matěj Krmíček nad Vančurou. Kaňa s Krmíčkem vítězství udrželi i do konce utkání. Tirpák se Šustáčkem byli sice svými oponenty terčem narážek za svou pasivní hru, ale soupeřům nedošlo, že je to naše taktická zbraň.  Celkový stav tak byl 10:10 , ale Loučka prohrával s Vančurovou 0:1 ,což by znamenalo ,že bychom prohráli, ale Matouš bojoval a i se značnou hlasitou podporou svých spoluhráčů se mu podařilo vsítit zhruba deset sekund před koncem velice šťastný gól, který měl pro nás cenu zlata. S Prahou jsme remizovali 10:10 a mohli jsme se tak radovat z našich prvních prvoligových bodů.

Mimořádná pochvala patří Krmíčkovi se Šustáčkem, kteří zahráli neuvěřitelně, Loučka , Kaňa, Brauner a Tirpák nezklamali, ale mohli zahrát trochu líp, ale k čemu jsou individuální výkony, když tým jako celek funguje na výbornou?

Vzhledem k výsledkům z druhého hracího místa , kde Most nebodoval jsme se mohli radovat z dalšího milníku, poprvé nejsme poslední v 1.lize !!

Zápas půl-sezóny nás čeká v dalším kole, kdy zajíždíme do nedalekých Modřic k zápasu o všechno proti Mostu. Kromě Mostu se utkáme v této sezóně již podruhé s domácími velikány.

TABULKA PO 3.KOLE

  1. D. Voda 11 bodů
  2. Modřice 11 bodů
  3. Ostrava 9 bodů
  4. Doudeen Team 6 bodů
  5. Praha 5 bodů
  6. Boskovice 5 bodů
  7. Břeclav 1 bod
  8. Most 0 bodů
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Simon Kaňa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.