2.liga 1.kolo + 2. kolo

Dočkali se i druholigoví hráči. Druholigová sezóna začala ! Stejně jako v 1.lize , tak i ve 2.lize nastalo mnoho změn. 2.liga je nyní celorepubliková, začátek hracího dne je v 9:00 místo 10:00, do finále postoupí 5 nejlepších týmů= velká šance pro všechny týmy i pro ty papírově slabší (včetně našeho béčka, které bude tvořit hlavně osa mladých talentů: Doležal,Stohanzl,Martinka ,Vymyslický, hrající kapitán Fiala a nehrající kapitán Kocáb, když bude potřeba na pomoc přiběhnou i prvoligoví hráči)

Naše cíle pro tuto sezónu: zabojovat o TOP 5 = vstupenku do druholigového finále.

K 1.kolu jsme zajížděli do nedalekých Modřic.   V Modřicích za nás nastoupili mladíčci Martinka, Stohanzl a Doležal a tentokrát hrající kapitán Kocáb, protože Andrej Fiala dostal volno po skvělém sobotním výkonu, kdy pomohl našemu áčku na 1.lize v Boskovicích. Rozhodně nezklamal!   Teď k 2.lize: v Modřicích nás čekali soupeři, se kterými bychom měli bojovat o 5. postupové místo, B.H.C. Dobrá, Dragons Modřice ,,B“ a BHL Žďár nad Sázavou.  Všem třem týmům jsme podlehli, tak katastrofický vstup do sezóny jsme vůbec nečekali. Je potřeba se probrat a začít odevzdávat na stolech všechno.  Po 1.kole jsme tak byli na úplném chvostu druholigové tabulky , jako jediní bez bodů.

 

2.kolo

V druhém kole jsme měli výhodu domácího prostředí, takže jsme doufali, že i to nám pomůže napravit náš druholigový profil po zpackaném 1.kole.

Doma nás čekaly sice pouze dvě utkání,ale velice důležité v druholigovém boji. Ve 2.kole dne nás čekal tým BHC Dragons Modřice ,,B“ a v posledním či-li 5.zápase dnes nás čekalo ,,béčko“ BHK Orel Boskovice. Kromě těchto dvou týmů a včetně se zde ukázal i silný tým THE Orel Bohunice.

V 1. zápase dne remizovali Bohunice s Boskovicemi 4:4.

Následoval náš zápas proti Modřickému ,,B“ týmu, náš tým byl dokonce i posílen o prvoligového kapitána Simona Kaňu, který měl dodat klid naší hře. Ten taky splnil, co se od něj očekávalo. Hrál 2 zápasy a oba vyhrál, zbytek již byl na jeho spoluhráčích. Nikdo jiný ale vyhrát nedokázal, a tak druholigová utopie pokračuje i nadále. Modřicím jsme podlehli poměrem 2:4. Jednou remízou přispěl Jan Doležal, kapitán Fiala pouze 1x remizoval a 2x prohrál, stejně se ,,dařilo“ i jindy skvěle hrajícímu Eriku Stohanzlovi.

Ve 3.zápase si Modřice poradili i s Boskovicemi a nadále tak pokračuje jejich letošní druholigová pohádka. Velkou mírou na tom přispívá i náš prvoligový hráč Patrik Tirpák.

Ve 4.zápase již Modřice narazili, prohráli s Bohunicemi 1:4, ale i tak skvělé výkony od mladých kluků , v čele s kapitánem Michalem Tomandlem.

V posledním zápase dne nás čekaly Boskovice. Kaňa vystřídal další prvoligový hráč,Matouš Loučka. Po první směně to vypadalo velice nadějně. Matouš vyhrál a Honza s Erikem remizovali, ale návrat do reality nastal hned ve druhé směně, kdy se Boskovice ujaly vedení, a v poslední směně nedovolily našim mladíkům žádný tlak v boji o body.

 

Po 2.kole tak stále zůstáváme poslední, jako jediní bez zisků bodů.Jsme jednoznačně pod naším očekáváním,které jsme měli před vstupem do letošního ročníku.  3.kolo se koná v Bohunicích, kde se ukáží všechny týmy v mega kole. Nás čekají 4 zápasy, které rozhodnou o průběhu zbylé části druholigové sezóny 2018. Snad se zadaří !

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Simon Kaňa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.