MČR Air hockey

Den po MČR ve šprtci následovalo MČR v air hokeji. V kategorii juniorů (společná kategorie do 18 let) jsme měli dvojí zastoupení a to Simona Kaňu a Honzu Doležala. V mužích jsme měli taktéž dvojí zastoupení a to Jana ,,Johnyho“ Kocába a Matouše Loučku.
Junioři
Honza Doležal neměl co ztratit proti zkušenějším soupeřům. Bojoval statečně, dokonce dokázal dvakrát vyhrát, ale stačilo mu to jen na 7. místo, ale aspoň se skvěle rozehrál před soutěží družstev, kam se jeho tým Břeclav Tygři kvalifikoval. Simon šel do turnaje s odlišnými ambicemi. Minulý rok skončil 2., a tak chtěl toto umístění minimálně zopakovat. Los k němu byl krutý, ze začátku schytal hned 3 hlavní konkurenty o příčky nejvyšší. V prvním kole ho čekal největší favorit Jan Kusý (Most) , kterého Simon porazil! Dále si poradil i s Martinem Laštůvkou (Most) a čekal ho důležitý zápas s Lukášem Doležalem (Most), kterému podlehl. Do dalších bojů šla trojice favoritů s 1 prohrou (Kaňa,Kusý, Doležal Lukáš). Se zbylými 4 hráči si všichni poradili, a tak muselo rozhodovat o vítězi skóre, bylo to velmi těsné. Simonovi chyběl 1 gól k titulu. Opravdová smůla. Nakonec obsadli 3. místo, 2. skončil Lukáš Doležal a 1. Jan Kusý. Gratulujeme 

Muži
Johny Kocáb šel do turnaje se stejnými ambicemi jako Honza Doležal, Johny neměl co ztratit. Hned v 1. kole potrápil největšího favorita turnaje Jaromíra Procházku. Nakonec se musel spokojit pouze s 1 výhrou a se 7. místem, ale i tak super práce. Pro Johnyho byla vůbec pocta, že se na MČR dostal. Druhý náš bojovník, Matouš Loučka, patřil do trojice hráčů, která si to měla rozdat o 3. místo, protože dvojice Jaromír Procházka a Ladislav Šustáček nemají konkurenci. Matouš měl po čtvrtém kole na svém kontě 2 výhry a 2 prohry (právě s Procházkou a Šustáčkem), ty nejdůležitější zápasy měl teprve před sebou. V 5. kole ho čekal jeden z klíčových zápasů, čekal ho Tomáš Mračna (Neofight Brno), se kterým si Matouš překvapivě poradil!!! A čekala ho důležitá bitva o třetí místo s Jakubem Novotným (Most). Už to vypadalo, že Matouš skončí na nepopulárním 4. místě, prohrával 3:6 a soupeři stačil gól k vítězství. Matouš bojoval jako lev a dokázal zápas otočit. V posledním zápase si poradil s Johnym Kocábem a mohl začít slavit jeho první větší úspěch jeho kariéry. Obsadil 3. místo. Na prvním místě skončil dle předpokladů Jaromír Procházka (Neofight Brno), který tak vyhrál již potřetí v řadě. Druhé místo obsadil Ladislav Šustáček (SHL Brno).

Družstva
Na MČR družstev se kvalifikovalo celkově 5 nejlepších týmů základní části ČP z celkových 15 týmů. Základní část vyhrál tým SHL Brno, který byl i díky překvapivé neúčasti týmu Black Sharks Most ,,A“ největším favoritem mistrovství. Dále sem postoupili dva týmy z Mostu (Black Sharks Most ,,B“ a Real Draci 18.Zš Most) a hlavně dva naše týmy Tygři Břeclav (Jan Doležal, Tomáš Vymyslický a Michal Šálek) a Gunners Břeclav (Simon Kaňa, Matouš Loučka, Matěj Krmíček a Johny Kocáb). Do turnaje jsme vstupovali s cílem dosažení alespoň 1 medaile. Naše Tygry čekal hned na začátku boj s oběma mosteckými týmy. Naši kluci oba porazili těsně 4:3 a 1. medaile byla překvapivě na světě!! Náš zkušenější tým se utkal hned v prvním kole s favoritem SHL Brno. Našemu týmu sedí značka outsiderů. Jak kapitán Kaňa, tak Loučka s Krmíčkem bojovali za Gunners. Tento zápas jsme zvládli takticky skvěle, zdravě vyhecovaní jsme favorita porazili 4:1, i přesto že v tomto týmu hrála taková esa jako Šustáček, Juchelka, Kučera a Kyzlink. V dalších zápasech jsme si poradili s oběma mosteckými týmy hladce 4:0 a mohli jsme slavit. Tygři nedokázali zopakovat, co se podařilo Gunners a s týmem SHL Brno prohráli. V posledním zápase jsme odehráli derby, se vším všudy, proti sobě. Vyhráli zkušenější Gunners 4:0 a stali se tak MISTRY ČR V AIR HOKEJI pro rok 2017. Druhý skončil tým SHL BRNO a na třetím místě skončil tým Tygři Břeclav!! Opravdu fantastická tečka na závěr celého mistrovství. Tak jsme první no a coo, no a coo, no a coo?

Příspěvek byl publikován v rubrice AIR HOCKEY se štítky , a jeho autorem je Simon Kaňa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.