Kvartál Praha 23.9.

S měsíčním zpoždením jsme zpět 🙂

V brzkých ranních hodinách jsme se v sobotu 23. 9. vydali do Prahy na kvartál v této sestavě: Simon Kaňa, Matouš Loučka, Erik Stohanzl, Jan Doležal, Jan Kocáb, Michal Šálek, Tomáš Vymyslický a úplný nováček Jiří Šálek, taťka Míši, pro kterého to byl vůbec 1. turnaj v kariéře. Nebojte, nezapomněli jsme ani na naše hráče z Brna, na turnaji o důležité body do ČP bojovali Jaromír Skokan a Ladislav Šustáček. 
Většina jmenovaných hráčů jela do Prahy vybojovat potřebnou porci bodů pro kvalifikování se na MČR. Turnaje se zúčastnilo 107 hráčů a hráček z celé ČR. Pořadatelství byla ryze záležitost PRAGUE NHL, kteří organizaci turnaje zvládli na výbornou, za což jim patří velké díky.
Na většině hráčů byla poznat dvouměsíční prázdninová přestávka, ale i přesto se našlo mnoho hráčů, kteří se s formou potýkali už v Praze. Z našeho klubu můžeme jmenovat hlavně Erika Stohanzla a Jana Kocába. V případě obou se jednalo o jejich životní turnaje.
Erik zahrál svůj nadstandard, po čtvrtém kole byl dokonce první! Poté sice narazil, ale i tak klobouk dolů před výkonem, který v sobotu podal. 18. místo = krásný počin.
Honza Kocáb ukázal všem, že na to má a že by ho neměl nikdo podceňovat. Po dlouhé době byl nejlepším hráčem Gunners na turnaji. 12. místo mu dává ještě šanci pro možnou kvalifikaci na MČR.
Ostatní podali na turnaji své průměrné výkony, nedá se říci, že by někdo zklamal. Všichni předvedli svá maxima, na jaká v Praze zrovna měli.
Pozitivní věcí je to, že se většina již kvalifikovala na MČR, Simon Kaňa má postup v kategorii juniorů jistý, dokonce bojuje o celkové vítězství. Jan Doležal, Erik Stohanzl a Matěj Krmíček už mají ve starších žácích na 99% postup jistý, ještě by se k nim měl přidat i Vojta Brauner. V mladších to vyjde bohužel jen asi Tomovi Vymyslickému a Míšovi Šálkovi, ale i tak super reprezentace klubu. V mládežnických kategoriích to vypadá na 7 postupů. V mužích o jistotě nemůžeme hovořit u nikoho. Ale vzhledem k malé porci turnajů, které zbývá ještě odehrát, si můžeme zkusit prorokovat, že Matouši Loučkovi a Laďovi Šustáčkovi jejich aktuální bodové konto bude na postup stačit. Hop a Koci by měli ještě pro úplnou jistotu postupu hrstku bodů přidat.

1.Miroslav Škorpík (BHC Dragons Modřice)
2.Patrik Purket (BHC Most)
3.Jakub David (BHK Orel Boskovice)

nejlepší st.žák : Erik Stohanzl (Gunners Břeclav)
nejlepší ml.žák: David Kučera (Most)
nejlepší žena : Veronika Grabinská (Ostrava)
nejlepší junior : Jiří Dohnal (Bohumín)