1.liga 1.kolo

Odstartovala nová sezóna 1.ligy družstev. Oproti minulé sezóně se dvěma změnami,

1.) do 1.ligy nepodal přihlášku tým SHL Brno, ikona šprtcové scény.

2.) 1.liga se hraje novým. Letos odehraje každý tým celkem 14 zápasů. Každý s každým tudíž bude hrát dvakrát.

K prvnímu kolu jsme zajížděli do nedalekých Modřic v omlazené sestavě : Kaňa,Loučka,Šustáček,Brauner,nová posila Patrik Tirpák a posila z druhé ligy Jan Doležal. Náš věkový průměr činil 16 let!. Kvůli zdravotním problémům se nemohl zúčastnit Jaromír Skokan a z osobních důvodů se nemohl zúčastnit Matěj Krmíček, takže jsme byli lehce oslabeni. V Modřicích jsme se utkali s ambiciózní Ostravou a s domácími favority.

V prvním zápase jsme byli rozhodčími v zápase Modřic s Mostem. Domácí si s Mostem poradili bez sebemenších problémů. Ve druhém zápase jsme měli volno, protože se utkala Ostrava s Mostem a rozhodčími byly Modřice. Ostrava si s Mostem poradila, ale ne tak suverénně jako Modřice. My jsme mezitím v rámci teambuildingu sledovali předávání medailí na olympiádě. Značně namotivovaní jsme vstoupili do našeho prvního zápasu sezóny.

Nečekalo nás nic lehkého, čekala nás nabušená Ostrava s posilou z týmu SHL Brno, Jaromírem Procházkou. Trápení Ostravy proti Mostu nám dávalo malinkou naději, že by to nemuselo být tak strašné a nebylo! Po dvou směnách jsme vedli 4:2. Ve 3.směně jsme na 3 stolech prohráli, ale Kaňa a Šustáček držel pozitivní výsledky pro nás, ale Šustáček neudržel vedení a s Kubečkou „jen“ remizoval. Kaňa zase ztratil cennou remízou s Kolodějem díky zbabělému gólu jeho soupeře, ale bohužel to není proti pravidlům, takže s tím nic nenaděláme. Místo stavu 5:5 jsme tedy prohrávali 4:6.  Po 4.směně rozdíl zůstal stejný. Do poslední směny jsme šli možná moc s velkým strachem. Jediný Kaňa vyhrál, ostatní prohráli, a tak jsme prohráli celkem 7:12.

V posledním kole dne nás čekal domácí tým Modřic. S Modřicemi to nebylo tak vyrovnané jako s Ostravou. Dostali jsme za vyučenou. Modřice nás rozdrtili 15:5. Za zmínku stojí jen naše 3 vyhrané zápasy. Bělohoubek a Škorpík měli za celý den pouhou 1 prohru, oba s naším kapitánem!  Za největší zmínku stojí samozřejmě derby, které se jen tak nevidí. Otec versus syn.  Patrik Tirpák v našem dresu se utkal proti svému taťkovi Bobovi Tirpákovi, hrajícím za Modřice. Riky si v tomto hektickém zápase poradil se svým tátou a symbolicky si tak připsal díky této výhře svou první výhru v 1.lize.

1.liga se hrála taky v Boskovicích, kde domácí překvapivě nebodovali. Prohráli těsně jak s Doudeen Teamem, tak překvapivě s Prahou. Praha a Doudeen Team si další body již nepřipsali, oba celky podlehly úřadujícím šampiónům z Dobré Vody.

To je vše z 1.kola 1.ligy, my budeme mít šanci na reparát proti oběma klubům, tak snad se zadaří víc. Další kolo nás čeká již 10.3.. kdy zavítáme do Boskovic, kde se utkáme kromě domácích taky s Doudeen Teamem. Držte palce!

1.liga, 1.kolo:
BHK Boskovice 8:11 Doudeen Team
SHL Dobrá Voda 12:6 Prague NHL
BHK Boskovice 10:11 Prague NHL
SHL Dobrá Voda 12:8 Doudeen Team
Dragons Modřice 13:5 BHC Most
Šprtmejkři Ostrava 11:9 BHC Most
Šprtmejkři Ostrava 12:7 Gunners Břeclav
Dragons Modřice 15:5 Gunners Břeclav